torsdag 5 juni 2014

Sparar du till ditt barn?

Som rubriken lyder, sparar du åt ditt/dina barn? 
Vi sparar en liten summa åt våra barn varje månad. Vi började spara redan innan Stella föddes. Vi vill dels att det ska finnas pengar ifall vi behöver köpa något till henne under livet som vi kanske inte har råd med utöver våra utgifter, tex om en cykel går sönder, behöver akut nya kläder/skor/ytterkläder. Om de önskar sig en moped när de blir 15. De kanske kommer en telefonräkning på flera tusen kronor, man vet aldrig. Men även att det finns ett "flyttahemmifrån-konto", köpa möbler, eller kanske en liten del av kontantinsats för att köpa lägenhet.

Jag tycker det är bra att börja spara tidigt till sina barn, även om man inte kan spara mycket varje månad så är det bättre att spara lite än ingenting.
Vi sparar inte några stora summor till våra barn varje månad, men många bäckar små. 
Sparar du tex 100 kr i månaden, så finns det 21600 kr efter 18 år. 

När vi har två inkomster i vårt hushåll ska vi lägga undan mycket mer. Ska också ta reda på hur vi kan spara på bästa sätt. 

Hos sevenday.se kan man gå in och läsa om sparränta och räkna ut hur mycket du sparar på att spara hos dem. Kolla in länken! SEVENDAY


onsdag 26 februari 2014

2014-02-26

Hejhopp!
Livet rullar på, det gör det verkligen. Stella fyllde två år förra helgen. Min stora duktiga tjej, som både kan prata sjunga springa och gå på pottan. och mycket mer. ;)
Line blir snart 10 månader. Om två månader kommer hon att börja på dagis. Så sorgligt, min lilla bebis. Har kommit in på min mattekurs så om en månad börjar jag plugga igen, så att jag kan söka in till lite olika grejer i höst. Ska bli kul! Nu kom jag helt av mig så det får blir lite bilder från stellas kalas och tårtan jag bakade. Line kan förraesten gå! Hihi inte jättestabilt men fram tar hon sig. Min lilla bebis.. nåväl, tiden går som sagt för fort.


måndag 27 januari 2014

Örebrohelg

Hej! I helgen har vi varit i örebro (lillebjo som stella säger) och hälsat på Lines gudfar. Vi skulle ha gått till ett lekland men Stella fick feber på lördag morgon och tempen har legat på 40.5 så hon har bara sovit och tittat på film. Idag mår hon iallafall bättre :) Line lärde sig nya saker hos gudfar, hon kan nu stå utan stöd,ställa sig upp själv utan att hålla sig i något och ta ett liiitet steg frammåt. Snart kommer nog första stegen <3 på söndag blir hon nio månader, min lillfia. Så liten och duktig. 
Köpte ny vagn i fredags, den är så fin så jag dööör :D en emmaljunga scooter 3s blev det:)

Örebro kändes som en mysig stad tycker jag. Den var mysig att gå runt i, men det var för kallt för att vara ute länge tyvärr. Nu ska jag förbereda lunch, hejdå! :)


söndag 19 januari 2014

Sängen kallar

HEJ! 
Jag är trött. Jag ska nog gå och lägga mig, snart. Tänkte bara kika in här lite först. I helgen har vi kalasat, både igår och idag. Jag skötte mig helt ok tyckte jag, överskred inte mitt pointsantal iallafall(juste, går på viktväktarna sedan november det har jag nog inte skrivit, gått ner merän tio kg faktiskt). Imorgon ska vi iväg på utflykt! Vi ska åka pulka och grilla hemmagjorda hamburgare ute i snön så nu på kvällen har jag packat och gjort i ordning inför morgondagen. Hoppas bara det inte är FÖR kallt imorgon så man kan vara ute länge. Ska bli jättemysigt tycker jag :) lite tråkigt för Line bara som inte kan göra så mycket än, det är ju jättesvårt att krypa i en stor overall så hon  kommer ju bara få sitta i vagnen eller bli buren. Stackarn. 
Nu har jag slut på ord och ögonen slår igen snart, så jag stoppar här och säger godnatt!:)


fredag 17 januari 2014

Lek, bus och äventyr

Idag var vi på Leos lekland. Stella älskar att vara där och vill aldrig åka hem! Vi själva tycker också att detär ganska kul ;) Och Line gillar bollhaven, tänk om några månader springer hon kanske runt hon med. Sötnosan. Idag har hon sagt mamma flera gånger! Så söt så söt så sööööt hon är den där ongen. 
Idag ringde dagis och sa att de hittat snutte, så vi åkte och hämtade honom. Stella såg jättechockad ut och blev glad sen sa hon :snutte sova dagis. Så på eftermiddagen har hon hållt hårt i honom minsann. Bara för att jag och mamma höll på hela kvällen igår och fixa o dona med paypal och kontokort bara för att kunna beställa en ny likadan från usa. Men nu får hon en extra om den skulle komma bort igen. 
Stella är förresten jätteduktig på att prata, helt galet vad duktig hon är. Så coolt att man faktiskt kan prata med henne OCH få ett svar. Jag tror att hennes längsta mening är : nej tilda akta pappa sover shhh! Haha. Tilda la sig på sängen när hon sa det, och stella trodde han låg där och sov men han var på jobbet. På tal om sömn så är det god tid för mig att sova, imorgon ska vi på kalas för moster/syster tilda fyller tonåring! Gonatt!


torsdag 16 januari 2014

Små (fram)steg

Line har sedan en tid gått längst möblerna, och idag när tjejernas farfar kom så höll jag Line i ena handen och då kunde hon gå! Så vinglig och söt! Det är så gulligt, när dom där första stapplande stegen börjar komma. Min duktiga lilla tjej. Och idag har hon även sagt mamma några gånger! Först trodde jag att det bara var ljud och att hon inte förstod vad det betyder, men hon tittar på mig och säger mamma (på lite olika sätt, emme, mammam) och verkligen försöker få till det rätt. Jag kommer inte ihåg hur gammal Stella var när hon släppte sitt första ord, måste kolla upp det. Och idag har Stellas älskade snutte kommit bort. Hon hade den på dagis och satt i soffan med den innan vi kom och hämtade henne, men sen var den helt borta. Både jag och alla fröknar letade bakom och under alla vrår men kunde inte hitta den. Så tråkigt då den inte finns att köpa i sverige. och även om man köper en ny så är det ju inte samma sak.. Äh jag kanske bryr mig mer än henne, men hade vart ett kul minne i framtiden. Hon har frågat efter snutte flera gånger ikväll och blivit ledsen när jag sagt att han sover på dagis. Ska dit och leta lite imorgon tänkte jag. Nu ska jag nog ta ett bad så får skriva mer en annan dag. Ska försöka knåpa ihop den där förlossningsberättelsen om när Line kom till världen också, bättre sent än aldrig!


onsdag 15 januari 2014

Gunggung

Hej! Snön har nått hit. Det är både bra och dåligt. Bra för att det är kul för Stellas skull, dåligt för att det blir blött och jag vill ha sommar. Vi försöker planera lite semester men det är ännu lite oklart. En tur till kolmården eller parken zoo blir det. Det har jag bestämt ;)  Sen hade vi lust att bila till italien men när jag räknade så drog det iväg ganska rejält och vi vill kunna spara till annat än bara semester så det får bli senare i livet. Kanske åker vi til polen med Dennis föräldrar. Har även kollat på lite stugor i sverige. Vi är inte jättesugna på att flyga med två små. 
Jag längtar verkligen efter sommaren. Värmeeeee!!

Jag är även inne på att skaffa ny barnvagn. Men jag vill ha en cykelvagn också. Och ståbräda. Så det drar iväg där med pengamässigt. Försöker för en gångs skull tänka praktiskt men det är ju så tråkigt. Man vill ju bara köpa allt. Men å andra sidan, så finns det dom som inte kan köpa något alls. 

Line gungade för första gången igår, Stella skulle såklart gunga henne :)

torsdag 9 januari 2014

Well hello there

Nämen hej!
Jag har ju verkligen blivit usel på att blogga, men med två små ungar som är överallt och ingenstans på samma gång så blir det inte mycket tid över, tyvärr.
Tiden går ju så himla fort(Ja, jag vet, ni har hört det förr, jag tjatar), Stella fyller hela två år nästa månad och Line är 8 månader nu. Stella pratar som bara den, hela långa meningar som faktiskt inte bara jag förstår. Line kryper och står och går efter möbler lite försiktigt. Det är så kul att se utvecklingen på sina barn.
Vi har haft en helt fantastisk jul, dock tyvärr utan snö. Stella gillade att tomten kom, dock hann han inte komma innanför dörren innan hon ropade att det var Bengt som var tomte.

Och jag då, klantiga, slarviga Malin. Jag tappade min telefon på Leos lekland igår, och på något vis ringer min bror dit och lyckas få dom att tömma och städa bollhaven för att hitta den. Så nu får man väl skämmas om dom inte gör det ;)
Dennis har nyss äntligen blivit fast anställd på sitt jobb! Så glada är vi för det! Och jag har sökt skola att plugga upp min matte, så att jag kan söka bageri till hösten. Hoppas hoppas jag kommer in!

Kul att ni är några läsare som håller sig kvar iallafall :)






onsdag 23 oktober 2013

Det var ju evigheter sen sist

Så tänkte kika in med en liten uppdatering. Vi trivs som fisken i vattnet i lägenhet. Vi är klara med målning i hela lägenheten utom ett rum, men där bor vår kompis för tillfället så vi kan inte göra om det än. Men så fort det blir tomt då jäklar!:)
Det blir så fint här hemma. När allt är klart ska jag lägga ut bilder så ni får se. 

Tjejerna växer så det knakar! Stella är strax över 20 månader och Line blir 6 månader om drygt en vecka, det går så fort! Stella babblar så mycket, ord efter ord och bygger hela meningar och är på tok för duktig! :) Line har suttit sedan hon var 4,5 månad och kan förflytta sig lite grann på golvet. Hon kan stå i krypställning men hon tycker det är lite svårt att komma upp i krypställning. On är matglad och Stella likaså.

Stellas nya dagis är världens bästa! Och imorgon är det maskerad på dagis så Stella ska vara utklädd till pumpa :)

För er som vill se mer av oss så uppdaterar jag instagram dagligen:) mmforsell heter jag där :)

måndag 1 juli 2013

Välkommen Juli

Och då var den första sommarmånaden slut, jag vill aldrig att sommaren ska ta slut. Sommaren är härlig! 

Klockan är snart halv sju, jag har varit uppe en halvtimme med Stella. Försöker vända tillbaka dygnet så att hon inte somnar mellan 23-01 om kvällarna. Det blev fel häromkvällen när vi var nere på stan och hon sommade i vagnen. Dock är hon svintrött nu så får se hur länga jag lyckas hålla henne vaken. 

Idag hoppas jag att det fortsätter vara fint väder så vi kan åka och bada! 





onsdag 12 juni 2013

Fina tjejer

Nu var det ett tag sen jag skrev här, tiden går så fort och jag glömmer bort det liksom. Vi är på plats i nya lägenheten, såå skönt! Bara en del uppackning som återstår haha. Mina tjejer växer på och utvecklas båda två, line blir 6 veckor imorgon och Stella blir ett år och fyra månader på söndag. Det går undan! 
Line väger ca 4700 gram och är 55.5 lång. Stella väger 11.6 kilo och båda är jättetunga ;) 
Stella lär sig så fort, hon kan säga mamma, pappa, titta, där, hej, tack, vad är de där(e de dä), sitt still (ti ti), bada, kaka och säkert nåt mer. Hon klättrar på precis allting. Hon springer, tycker att alla knappar och spakar är roliga, älskar att bada, förstår i princip det mesta man säger. När Line hade kräkts så gick hon och hämtade papper och torkade munnen, försöker ge henne nappen när hon gråter och så leker hon tittut med henne, så himla söt och duktig! Älskade fina barn<3 är så lycklig över att få vara mamma till er. 



torsdag 23 maj 2013

Lite uppdate om flytt och flickor

Hallå! 
Här händer det grejer! Vi får flytta en månad tidigare, så vi flyttar redan nästa helg! Så nu blir det att packa för fullt o greja. Såå skönt det ska bli att flytta! Längtarrrr:) 
Igår var vi på bvc, Line växer o växer, hon väger 4185 gram och är 52.5 cm lång, stora tjejen! Sen var vi hos familjeläkaren med Stella som har fått världens fulaste svinkoppa rakt i fejjan, men nu har hon fått antibiotikakräm så hoppas det försvinner fort som attan!
Lines mage är för bollig och uppblåst också så på måndag ska vi tillbaka till bvc och träffa barnläkare, hoppas det inte är nåt fel på våran mini! 

Stella har lärt sig vart mariekexen ligger, hon står o bankar på skafferiet och ropar "kaka kaka!" 
En kindtand upptäckte jag idag också, så nu har hon nio tänder, och en till på andra sidan påväg :)


måndag 20 maj 2013

Ljuva sommar

Fina barnen <3 
Line växer så det knakar, ska till bvc på onsdag ska bli kul o se vad hon väger, säkert typ 4.5 kg. Det är så fint väder ute, älskar sommar vill aldrig att det ska ta slut! 

fredag 10 maj 2013

Ensam hemma

Idag är första dagen dennis är tillbaka på jobbet och jag är ensam med barnen för första gången. Änsålänge går det bra och vi har hittat en lösning på lillans eviga skrikande som tur är, annars hade det vart omöjligt att vara ensam med båda haha. Nu ska jag gå och sänka volymen på Stellas musik som hon höjer hela tiden:) hejdå!

onsdag 8 maj 2013

söndag 5 maj 2013

3550 gram kärlek

2 maj kl 15.40 kom lillasyster Line till världen efter en lång och jobbig förlossning, men allt har gått bra och vi mår bra allihop! 12 timmar spenderade vi på förlossningen innan hon behagade att komma ut. Hon är så söt och så himla lik Stella när hon var nyfödd, fast lite mörkare hår. Hon är 49 cm lång och väger 3550 gram. skriver mer en annan dag :)
Hade skrivit inlägg från förlossningen o bb men de hade tydligen inte kommit upp :(



torsdag 2 maj 2013

bf+4

4 Dagar över tiden och förlossningen närmar sig för varje dag som går. Jag längtar tills allt drar igång, och jag längtar tills det är över. Det är en väldigt speciell upplevelse att föda barn, men så jäkla kul är det faktiskt inte ;) Längtar efter att få upp lillen på bröstet och sedan få komma upp på bb.
Vi har tänkt stanna där i 2 dagar, till 48-timmarskontrollen. Iallafall om Dennis också får stanna. Sen är det skönt o se att amningen kommer igång innan man åker hem. Så vi får se hur vi känner efter två dagar, troligtvis kommer vi längta hem som bara den! Kommer ju sakna Stella som en tok.
När vi ska hem så ska Dennis först åka och hämta Stella, och sen hämta mig och lillan på BB, sen åker vi hem tillsammans hela familjen för första gången. Stella och lillasyster ska få bekanta sig hemma, Stella kommer nog vara jättenyfiken. Efter det kommer nog ivriga mor&farföräldrar vilja komma och hälsa på lillbebis också! Men nu ska jag ändå försöka njuta av graviditeten in i det sista, det går ju så fort sen!

<3

onsdag 1 maj 2013

vi ska flytta!

I måndags fick vi ny lägenhet! Äntligen!! Efter mycket motgångar känns det äntligen som det vänder. Är så glad! Vi ska flytta bort från det här hemska området, till ett barnvänligt och fint område, tror vi kommer stortrivas! Lägenheten har 4 rum och kök, 87 kvadratmeter. Från och med första juli är den vår och jag längtar redan massor=) Så igår var vi och sa upp våran lägenhet med glädje!


bf+3

Ja, nu har vi slagit rekord i att gå över tiden, med Stella gick vi över två dagar, och nu är snart den tredje dagen över tiden slut. Jag har inga direkta känningar, eller jag har mycket förvärkar och sammandragningar men det har jag haft länge nu så inget nytt liksom. Just nu känns en förlossning längre bort än någonsing, jag tror hon trivs där inne i magen. Kommer säkert behöva tvinga ut stackarn med igångsättning. Hon ligger iallafall jättelångt ner i bäckenet enligt bm, hon är fixerad, hjärtljuden ligger runt 140-150 slag per minut som de gjort hela tiden, sfmåttet 36 cm så allt ser jättebra ut. Det är jobbigt att jag är kissnödig precis hela tiden, i förrgår kissade jag 5 gånger på 10 minuter, på riktigt. Det är jobbigt att böja sig ner och jag blir andfådd och har lite svårt att andas till o från men annars är det inte så tungt att vara höggravid.
Men vi är ju bra nyfikna på vem du är där inne så du är mer än välkommen ut till oss <3 Lilla hjärtat.

Bild från i måndags

Nej, bebis har inte kommit.

Det är lite komiskt såhär på slutet av graviditeten, man får hela tiden frågan: När kommer bebisen? Då kan man undra vad folk tänker, och vad de vill ha för svar, för jag har ju inte en aning om när bebis kommer. Hon kommer när hon kommer, jag tror att vi kommer gå över en vecka minst. Hon ligger där inne o gror och blir lite rund :) Iallafall, nu stryker vi några gissningar!
Jag lägger en ny gissning,  6/5 kommer hon, kommer väga 3917 gram och vara 51 cm lång! :)

Sandra
23/4, flicka
3170 gram, 48 cm lång

Pappa Dennis
24/4, flicka
3880g, 51 cm lång

Gunilla
24/4 Pojke

Robin
25/4 Flicka

Mathila
25/4 Flicka

Jag
26/4, flicka
3518g, 50 cm lång

Farmor Siv
27/4, flicka
3580g, 50 cm lång

Bengt
27/4, pojke
3715 g, 53 cm lång

Erika
28 april, flicka
3150 gram, 50 cm lång

Joke
29/4 Flicka

Tilda
30/4, flicka
3400g, 52 cm lång

Erica
Tror att bebis kommer i v 40, pojke


Mormor Cecilia
1/5, pojke
3620g, 52 cm lång

Emil
1/5, flicka
3650g, 52 cm

Farfar Benny
2/5, pojke
3227 gram, 48 cm lång

fredag 26 april 2013

Ingen bebbo än

Sandra
23/4, flicka
3170 gram, 48 cm lång

Pappa Dennis
24/4, flicka
3880g, 51 cm lång

Gunilla
24/4 Pojke

Robin
25/4 Flicka

Mathila
25/4 Flicka

Jag
26/4, flicka
3518g, 50 cm lång

Farmor Siv
27/4, flicka
3580g, 50 cm lång

Bengt
27/4, pojke
3715 g, 53 cm lång

Erika
28 april, flicka
3150 gram, 50 cm lång

Joke
29/4 Flicka

Tilda
30/4, flicka
3400g, 52 cm lång

Erica
Tror att bebis kommer i v 40, pojke

Mormor Cecilia
1/5, pojke
3620g, 52 cm lång

Emil
1/5, flicka
3650g, 52 cm

Farfar Benny
2/5, pojke
3227 gram, 48 cm lång

278 days past, 2 to go

Halloj!
Idag är det...fredag. Stella är feberfri idag, woho! Hon har åkt på ännu en virusinfektion så vi var hos läkaren igår, sänkan var lite hög men vi skulle avvakta och se om hon blir bättre. De senaste nätterna har varit jobbiga, hon har vaknat flera gånger och tokgråtit och inte kunnat somna om :(
Hennes näsa rinner som ett vattenfall och hon hostar fortfarande men hon har iallafall inte 40 graders feber längre. Hon verkar ha ont i munnen, kanske är fler tänder på g men kan inte känna eller se några.

Har även vart på besök hos barnmorskan, sfmåttet låg på 36 för en vecka sedan, och hon har även fixerat sig nu, vilket märks för jag måste kissa tamejfan hela tiden. Gjorde en till hinnsvepning, bm sa att det är inte riiiktigt moget för förlossning än men det är ändå svårt att säga, det kan ju komma igång ändå och gå fort. Men vi får se när hon kommer, nu får hon gärna stanna där inne tills vi är friska, vill inte att hon ska starta sitt liv med att bli sjuk, det vore inge kul. Som det känns nu går vi nog över tiden någon vecka, men det gör ingenting, det går ju så fort ändå. Men längtar som en tok gör man ju!!! <3
2 dagar kvar till bf! SICK!


måndag 22 april 2013

39+1

Här kommer en bild på en liten mage! =)
Vissa dagar är den stor som ett hus men idag är den liten och nätt. Trots att jag ätit som en häst ;)


När kommer bebis


Bebis är beräknad den 28/4 och är troligtvis en flicka. Så här tror ni:

Sandra
23/4, flicka
3170 gram, 48 cm lång

Pappa Dennis
24/4, flicka
3880g, 51 cm lång

Gunilla
24/4 Pojke

Robin
25/4 Flicka

Mathila
25/4 Flicka

Jag
26/4, flicka
3518g, 50 cm lång

Farmor Siv
27/4, flicka
3580g, 50 cm lång

Bengt
27/4, pojke
3715 g, 53 cm lång

Erika
28 april, flicka
3150 gram, 50 cm lång

Joke
29/4 Flicka

Tilda
30/4, flicka
3400g, 52 cm lång

Erica
Tror att bebis kommer i v 40, pojke

Mormor Cecilia
1/5, pojke
3620g, 52 cm lång

Emil
1/5, flicka
3650g, 52 cm

Farfar Benny
2/5, pojke
3227 gram, 48 cm lång


Fortsätt gissa vettja :)

Malin recenserar

Jag, eller rättare sagt Stella, har fått testa en drickmugg från Lundmyr of sweden som jag nu ska recensera.
Jag gillar designen jättemycket, tycker den är supersnygg!

Muggen ska tåla både varma och kalla drycker men Stella dricker inte varma drycker så vi har bara kört på kalla. Hon har lätt att hålla i den då handtagen är rejäla. Man kan även välja att använda muggen utan handtag. Vi har också använt den utan själva dricklocket när Stella tränat på att dricka ur glas, funkar super det med.

Muggen ska även vara spillfri, vilket jag tycker är viktigt när man ska ha med sig vatten till barnet, man ska kunna ha den i väskan utan att det rinner ut vatten i hela väskan. Den funkade helt okej, då och då så lossnar själva blockeringen som gör att det inte rinner ut vatten och det var lite synd.

Stella dricker numera utan dropp-stopp men när vi har med oss vatten ut i vagnen är den perfekt då man slipper hålla på med lock o grejer :)

Jag ger muggen 4 av 5 stjärnor! Den är snygg och funkar bra, enda minuset att droppstoppet lossnar ibland men det har det gjort på alla pipmuggar vi testat.

 x4

Du kan köpa muggen här