torsdag 21 februari 2013

BeSafe krocktest


”BeSafe utvecklar och producerar produkter med säkerhet i fokus. När vi utvecklade våra gravidbälten genomfördes åtskilliga krocktester som alla visar på samma resultat. Ett fel placerat höftbälte alternativt ett höftbälte som glider upp över magen är en direkt risk för fostret i mammans mage. Båda krocktesterna genomförs i 30 km/h”
Ett bälte, två liv!
Vid en kraftig inbromsning eller kollision, kan krafterna mot magen och fostret bli så starka att dem riskerar att skada ditt barn allvarligt. Vid användning av gravidbälte leds bilens midjebälte bort från den gavidas mage och ner mot höften. Detta resulterar i att kraften leds bort från fostret som på så sätt får ett bättre skydd.

Den enskilt viktigaste faktorn är att använda bilens bälte och att det används korrekt. Allas liv hade inte gått att rädda men vi vet att det har en avgörande skillnad. – När man krockar hamnar all kraft på fostret – de flesta tänker inte på det och när olyckan väl är framme kan det ha förödande konsekvenser.
Hamnar fel runt magen
Bältet ska ligga ordentligt placerat vid höftbenet när man åker bil men magens storlek hos gravida gör att bilbältet gärna förflyttar sig uppåt.
– moderkaksavlossning, separation av moderkakan från fostret, är den vanligaste orsaken till dödsfall bland ofödda barn och det kan hända vid en kraftfullare kollision. Det kan också hända vid en kompression mellan moderns kropp och bältet.Här kan du gå in och läsa om två gravida kvinnor som varit med om bilolyckor, klicka på namnen nedan för att komma till deras inlägg.
ELSE

Om du är intresserad av att läsa mer om BeSafe gravidbälten, se krocktester och fakta, gå in på www.besafegravid.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar